FPGA: Secet gruvbrickan är på väg att offentliggöras

Låt oss ta hänsyn till Keccak, en rent logisk algoritm, och också en av de första som görs offentligt tillgängliga, att på den senaste FPGA når 20 GH/s, medan på en 1080TI GPU knappt övervinner 1. Den släpptes den 20 maj 2019 [1]. 7 miljarder, och en bitcoin-belöning ges ut cirka var tionde minut. Stäng av annonsblockerare, sedan fortsatte de till manuella telefonundersökningar, ringde upp folk i telefon och fick åsikter och åsikter om olika ämnen. (00) till exempel och dra fördel av den unika kombinationen av ARM Cortex-A9-processor med dubbla kärnor med Xilinx 7-serie Field Programable Gate Array (FPGA) logik för att se om de kan utforma en effektiv gruvrigg. En process som kräver mycket mer tid än en logisk operation, som enligt sin definition är omedelbar. Var noga med att välja rätt, eftersom hårdvaran påverkar platsen för dina stift, som du behöver i klockstiftsteget. Men gör det monopoliserar datorerna GPU, vilket gör det i princip oanvändbart för någon annan uppgift medan den är upptagen gruvdrift.

Gruvbassänger underlättar uppgiften genom att låta gruvarbetare samla sina resurser för större effektivitet. För FPGA: er är utvecklingsverktygen och drivrutiner mestadels inriktade på Windows. Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Det finns nu många som betalar sina räkningar genom att driva massiva Bitcoin-gruvgårdar. En gruvarbetares jobb är att bekräfta transaktionernas noggrannhet och skriva dem till en huvudbok, där det finns en lista över alla block (även känd som en "blockkedja"). Teknik och finans har alltid varit nära kopplade; men med ökningen av cryptocurrencies och gruvdrift har teknik blivit finans. Situationen kan dock förbättras i framtiden. FXMiner PC-programvaran ansluter till den utvalda gruvpoolen och tar emot jobb och nya block över din PC: s internetanslutning.

Eftersom en vanlig dator vanligtvis bara har 2 till 4 USB-portar, används ett USB-nav för att ansluta flera USB-gruvarbetare.

Programmering av en FPGA på ett HDL-språk benämns vanligtvis 'RTL-programmering', som står för 'registeröverföringsnivå'. Vanligt använda programvara inkluderar MacMiner, Asteroid, MinePeon och BFGMiner. I huvudsak betjänar gruvarbetare Bitcoin-samhället genom att bekräfta varje transaktion och se till att var och en av dem är legitima. Nu är hashvärden enkla att beräkna med både traditionella processorer och fältprogrammerbara gate-arrays (FPGA), så vad gör bitcoin-gruvdrift så svårt?

De är väldigt kraftfulla, mycket billiga, de är framtiden för gruvdrift cryptocurrencies.

FPGA- och ASIC-baserade brytningsenheter

Se DE2-115 Användarhandbok för mer information om hur du ställer in DE2-115. På många sätt underlättar det gruvdrift. Logga in på MinePeon genom att skriva in IP-adressen till nätverket i din webbläsare. Inlämning kan också cachelagras under kortvariga nätavbrott.

Du skulle inte vilja spendera alla dina pengar på el till gruvmynt som inte ens är värt vad du betalade.

Copay är en säker Bitcoin och Bitcoin Cash

Det finns tre huvudsakliga sätt att komma igång med den här typen av hårdvara. En FPGA använder något som kallas LUT: s (uppslagstabeller) för att simulera logiska grindar. I dag skulle gruvdrift 50 BTC belöna dig över 434 000 dollar per block. Uppgraderingen ger dig ett rent användargränssnitt och kan integreras med din cryptocurrency plånbok. Men det finns en lösning, och det heter MultiMiner. När blockchainen distribueras kan denna skadade kopia jämföras med majoriteten av oskadade kopior och bortses från. De är utformade för att tillhandahålla gruvkraft i krossningshastigheter och använda mycket lite el - vilket är en bonus för gruvarbetare med höga elräkningar som långsamt äter bort vinster. Erbjuder både pool- och sammanslagda gruv- och molntjänstjänster för Bitcoin.

Det är värt att notera att flera mindre altcoins verkligen har använt ett annat pussel än SHA ‐ 256, men har sett en liknande bana i gruvdrift som Bitcoin. Dessa pooler bildades när gruvdrift blev svårare och det kunde ta år för långsamma gruvarbetare att generera ett enda block. Så den icke-flyktiga konfigurationen är mer robust mot strömavbrott. Men innan du kan ta emot några Bitcoins måste du ställa in en Bitcoin-adress. För den mest populära cryptocurrency, Bitcoin, beräknas signaturen med en kryptografisk hashingfunktion. Så småningom insåg någon att du kunde använda ditt grafikkort (GPU) för att göra något av arbetet.

Ändå tycker många bitcoin miners att investeringen är värt hastigheten. Denna metod minimerar risken för att fuska gruvpoolsystemet genom att byta pooler under en omgång för maximerad vinst. BTCMiner väljer automatiskt frekvensen med högsta hastighet giltiga hash. Överväg om det var möjligt att delegera den logiska delen (Keccak) av hash till en FPGA och minnesdelen till en GPU: Denna metod erbjuder direkt gruvproduktion för varje aktie som löses av en gruvarbetare. Under gruvprocessen arbetar människor för att verifiera transaktioner och se till att de är korrekta. Detta kan läsas från enhetsmanualen!

Syfte

Detta kan också hittas på sourceforge. För att accepteras som ett giltigt bitcoin-block måste den beräknade hashen vara under eller lika med det målvärde som ställts in av bitcoin-nätverket. Kontrollera webbplatsen för uppdaterade priser. Detta görs genom att köpa gruvkontrakt, som gör det möjligt för gruvarbetare att använda delad processorkraft som körs från fjärrdatacenter.

  • Varför fungerar det?
  • Du kan köra den på Windows, Mac och Linux, enkelt byta från en typ av hårdvara till en annan med den och använda den för att bryta olika typer av cryptocurrency.
  • Det är svårt att tro att det som verkar som ett gäng sopor som sitter fast i en plastlåda kan vara lösningen på dina ekonomiska problem.

Enheter Som Stöds

Men för dem som har råd med det fortsätter lockandet av bitcoin-gruvdrift att vara lukrativt - åtminstone för hårdvarutillverkare. Eftersom den här typen av snabb rekonfiguration inte är tillgänglig för ASIC-chips, är det mycket möjligt att avancerade FPGA: er aldrig skulle kunna besegras av ASIC: s i denna klass av algoritmer, även om tiden kommer att visa om detta är sant. I tabellen nedan jämförs några av bitcoin-alternativ för gruvdrift:

Av denna anledning kunde kinesiska tillverkare knappast ta kontroll över FPGA-tekniken (och GPU en), och som en konsekvens är deras inre risk för centralisering mycket reducerad jämfört med en ASIC. Gruvdrift är en process att lägga till transaktionsregister till Bitcoin: s allmänna huvudbok, kallad Blockchain. Bra jobb var och en. GPU: er som har andra användningsområden - sådant spel och nu decentraliserad lagring - kommer lätt att hitta ny sysselsättning. Om du bryter med en pool bör beloppet vara försumbart med cirka 10MB/dag. Sammantaget var det möjligt att bygga ett stort antal FPGA: er mer snyggt och renare än man kunde med grafikkort. Även om utvecklingstiden kan ta lite längre tid är de prestandafördelar som FPGA-baserade tillvägagångssättet verkligen är värda investeringen.

ASIC: er är statiska för definition och så värdelösa. Dessa kallas 'hårdvarubeskrivningsspråk' (HDL). 2GH/s (650MH/s per kort x åtta) (kr456/dag till 30-apr-priser) Skunhash (olika mynt):

Exempel på bästa Bitcoin-gruvprogramvara för Windows, Linux och Mac OSX:

Så läs vidare och få gruvdrift idag. Personligen hoppas jag att sälja mina 48 GPU: er och ersätta dem alla med FPGA: er men jag har varit så upptagen med FPGA-programmeringen att jag inte har haft tid ännu. Dessa FoU-operationer genomfördes mestadels i hemlighet, därför var de inte kända förrän i början av 2019 när ämnet gick in i sociala medier och filialforum. Det gruvarbetare letar efter är en specifik utgång från hashfunktionen.

Denna metod erbjuder låg risk för gruvarbetare och överför en stor mängd av risken till poolens operatör. Men nyare alternativ har en stor prislapp. När du kommer igång med Miner-Server går du i en gruvpool som också har andra användare, så att utbetalningarna är fördelade mellan alla deltagare. Dessa lösningar används av stora industriella gruvarbetare, så deras fördelar är välkända av dem med erfarenhet inom detta område. Att blockera vissa typer av cookies kan dock påverka din upplevelse av sajten och de tjänster vi kan erbjuda. Men vi ser inte något som skulle göra detta svårt att använda med annan FPGA-hårdvara. Här är en snabb översikt för att inspirera dina bitcoin-gruvinsatser. För att ställa in pin-platsen, öppna tilldelningsredigeraren lägg till ny osc_clk och ställ in dess plats till den stift som anges i din handbok, dvs.

Mer

Denna process med att spendera tid, energi och resurser för att hitta rätt hash och bibehålla nätverkets integritet (genom att bevisa, via matematisk beräkning, att hash du har kommit till, faktiskt framgångsrikt länkar det aktuella blocket till nästa ), är det som kallas bevis på arbete. Förutom plånboken behöver du också rätt verktyg - och dessa verktyg har förändrats avsevärt under de senaste åren. Ekosystemet för gruvdrift i bitcoin har genomgått några massiva förändringar under de senaste åtta åren. Läser du fortfarande? Den utbredda användningen av grafikkort ledde till uppkomsten av de första gruvriggarna, som i princip var datorer sammansatta med bearbetning av komplexa beräkningar i åtanke. När programmeringen har lyckats är DE2-115 nu redo att bryta! Efter tidig framgång fattade han det djärva beslutet att lämna sitt välbetalda jobb som programvaruingenjör för att ägna all sin tid åt att utvinna bitcoins.

Detta skriver MinePeon-bilden till ditt SD-kort. PC: n skickar sedan arbetsjobb till FPGA för att bearbeta, och FPGA skickar tillbaka sina lösningar till datorn. Nåväl, det är åtminstone målet. Individer eller grupper får incitament att delta i systemet och validera relaterade transaktioner, vilket gör bitcoin-gruvdrift till en attraktiv aktivitet. Trots prestationsförstärkningen var FPGA-gruvdagarna ganska begränsade. 109 MHash/s On a Terasic DE2-115 Development Board Anmärkning: ASIC bitcoin gruvdrift:

För ASIC: er finns det fortfarande en lång ledtid mellan att designa ett chip och leverera det, så om en ny altcoin använder ett nytt pussel (till och med bara en modifierad version av SHA ‐ 256) kommer det att köpa en tid då ASIC inte finns tillgängligt ännu. Genereringen av blocken som ska läggas till huvudboken är en aktivitet som ofta kallas gruvdrift. Som ett resultat finns det en detaljerad lista och bekräftelse av varje transaktion som sker i nätverket. Allt förändrades i april förra året, när ett pseudo-anonymt inlägg av användaren whitefire990 på bitcoin-forum, avslöjade Bitcointalk omfattningen av den hemliga FPGA-aktiviteten, tillsammans med en avsikt att göra det möjligt för någon att bryta med FPGAs.

  • EasyMiner fungerar som ett bekvämt omslag för den inbyggda CG; BFGminer-programvara.
  • Startups har kämpat tillbaka genom att introducera ASIC-resistenta algoritmer.
  • Detta spekuleras i att vara ett direkt resultat av cryptocurrency-boonen, eftersom upptäckten att GPU: er kan slås samman till anpassade riggar.
  • Ibland misslyckas detta skript omedelbart efter körning.

Bitmain Antminer S17 Pro-50TH/s (Turbo 62TH/s)

Zetheron arbetar också i takt med hårdvarutillverkare och ger dem råd om de bästa sätten att optimera riggar och hur man kan göra det möjligt för hårdvaran att anpassa sig endast med programvarubaserade förändringar. Ingen kommer att kunna stänga av dem. MultiMiner, som är ett öppen källkodsprojekt, är kompatibelt med många gruvutrustning. Bitcoin miners är nyckeln till framgången för detta cryptocurrency eftersom de verifierar transaktioner och säkerställer blockchain-nätverkets integritet. Under de första åren förlitade gruvarbetare enkla processorer för att bryta bitcoins. Kylning är också enklare med FPGA: er, och till skillnad från GPU: er kan du teoretiskt använda nästan alla transistorer på kortet för gruvdrift.

Men om du ska hoppa i din tidsmaskin går du inte tillbaka till det forntida 2019. Med en mycket hög växelkurs verkar det som om den decentraliserade digitala valutan är här för att stanna. De erbjuder också en minskning av driftskostnaderna på upp till 40 procent för företagets gruvanläggningar, enligt Kanada-baserade gruvinfrastrukturutvecklare Squire. Om forex.com, och du testar några kroniska problem. Därefter får varje användare ett bestämt antal aktier inom omgången, baserat på en specifik formel.

04 Bäst för användning över plattformar: Python/OpenCL GPU gruvbrytare (GUI (Windows och MacOS X)) Poclbm-mod: Om du till exempel har en enhet på 500 GH/sek och tar 400 watt ström får du 1. För att ändra värdet på blockets hash måste vi därför lägga till en annan parameter, som vi kan ändra när vi vill för att uppnå ett värde under målet. En GUI-baserad gruvarbetare för Windows, Linux och Android. Det används också för att skilja legitima Bitcoin-transaktioner från försök att återanvända pengar som redan har använts någon annanstans. Det är en mycket viktig parameter, eftersom en högre hashhastighet uppenbarligen kommer att öka dina chanser att lösa det matematiska problemet, försegla blocket och samla in din belöning.

Hippie Tech Mobo

Så hur får du Bitcoin? Han använde också vattenkylningsteknologi för att driva sin gruvverksamhet med optimal effektivitet. Gruvarbetare bestämde att om de samlade resurser och sammanförde dem, kunde de generera block snabbare och få blockbelöningar på en mer konsekvent basis snarare än med några få år. Det finns ett tredje alternativ som minskar kostnaderna medan du ökar hastigheten (mer om det på en minut). Detta kan laddas ner från sourceforge.

Här är några exempel: Gruvarbetare försöker inte verifiera bara en enda transaktion - de arbetar för att verifiera många. Kraftigare maskiner byggdes och användes, vilket resulterade i ett starkare bitcoin-nätverk totalt sett. Anledningen till detta är att det redan finns hårdvara på marknaden för alla att köpa. Då var Bitcoin värdet ingenstans nära vad det är idag.

Altera

Men eftersom de är programmerbara och kan återanvändas på många olika sätt när du har köpt dem, är FPGAs ett bra sätt att bryta bitcoin och sedan experimentera med andra mynt. Du kommer att märka att de blå USB-kablarna från stigningskorten är * inte * anslutna till moderkortet. Hälften av styrelserna i en FPGA-baserad miniRig, gruvdrift med cgminer. FÖlj oss, vissa är totalbedrägerier som bedriver kunder med sina "tjäna pengar snabbt" -program. När den har skickats och "i fältet" fixas en ASIC-funktion. Gruveffektiviteten förbättrades med användning av relativt snabbare grafiska processenheter (GPU).

Upprepa steg 1 till 7 för senare användning. Gruvbassänger underlättar uppgiften genom att låta gruvarbetare samla sina resurser för större effektivitet. Du kan ange parametrar som kostnad för utrustning, hashfrekvens och elförbrukning samt det aktuella Bitcoin-priset för att ta reda på hur lång tid det tar din investering att betala. Låt oss säga att du bestämde dig för att manipulera med blocket. När man bryter cryptocurrency är det pris-till-prestanda (ROI) som betyder mer än absolut hastighet. Även om större kan tyckas bättre, finns det många skäl till att detta inte är fallet. Denna typ av programvara låter dig interagera med bitcoin-klienterna.

FPGA: s högsta slut från Intel är för närvarande Stratix-10-familjen. Enligt en rapport publicerad av Technavio dominerade ASIC: er hårdvarumarknaden för gruvdrift under 2019 och stod för mer än 74 procent av marknadsandelen, så det finns goda skäl att oroa sig för. Jag planerar att släppa de första bitströmmarna (FPGA-konfigurationsfiler) till allmänheten den 30 maj med en inbäddad 4% utvecklingsavgift. Och praxis kommer troligen att ta på sig när nystartade företag försöker beväpna sig mot de stora gruvkonglomeraten. På grund av detta är det viktigt att välja mynt för att gruva där FPGA: er har den bästa ROI vs.