Säkerhet

Vi skulle gärna höra från dig om du vill utforska denna underbara möjlighet! Om du letar efter arbete som inte kräver hög kompetens kan du kolla in det här enkla arbetet från hemdatorjobb. De vill inte att du delar information om vad du gör eller hur mycket du tjänar. Oavsett om du skriver in data för att spåra lager, leveranser, skapa affärsplaner eller mäta prestanda mot uppsatta mål, kräver detta jobb minimal datorkunskaper och erbjuder hög flexibilitet. NextWave Advocacy fokuserar på politisk insamling, anställer människor för att hjälpa dem att organisera genom att identifiera och intervjua supportrar för en politisk fråga eller genom att lyssna på människors berättelser och skriva ner dem. Men 2019 var medianlönen för medicinska transkriptionstjänster kr16. Du kommer sällan att se dem dyka upp och konkurrensen från de sökande är hög när de gör det.

Företaget tillhandahåller tjänster på ett antal språk. Tycker du om att hjälpa andra, har stora interpersonliga färdigheter och gillar att prata i telefon? Du kommer sedan att logga in varje post på webbplatsen för företaget du arbetar för. Allen e jackson, på grund av detta rekommenderas inte SIPP: er för personer som inte trivs med att fatta beslut om var de ska investera sina medel. Skicka in dina ansökningar via e-post och vänta på svar. Det finns öppningar inom ett antal områden inklusive försäkring, hälsovård och teknisk support. Deras specialiteter inkluderar marknadsföring, analys, teknik, konsultation, ekonomi och kundlivscykelhantering. Betalas varje månad via banköverföringar. Hemmabaserade lärare har möjlighet att arbeta med ett flexibelt schema från bekvämligheten i hemmet.

 • ”Om det låter för bra för att vara sant, är det förmodligen.
 • Nätverk kan hjälpa dig att lära dig att arbeta hemifrån online.
 • Kibin - De har inte alltid öppningar för arbete hemma korrekturläsare, men du kan fylla i deras formulär för att bli meddelad när de gör det.
 • Dessa riktiga jobb hemifrån har alla testats och de företag som jag rekommenderar har alla ett 4/5-stjärnigt betyg eller högre från Glassdoor.
 • Därefter bestämmer du de bästa resultaten för att matcha den frågan för perfekt användarupplevelse.
 • Lyckligt jobbjakt!

När vi rankade de bästa handledarwebbplatserna fanns det en tydlig vinnare: Hur mycket kan jag tjäna? Om du vill tjäna pengar på att göra udda jobb har du några alternativ att hitta arbete. Endast du kan bestämma vilka, om några, som är rätt för dig. Ännu bättre om du har juridisk kunskap, som att starta ett företag, förbereda kontrakt eller registrera ditt varumärke.

Du måste ha en hemmastudio. Min man och jag är på heltid med Le-Vel. Jag vet att bloggare tjänar mellan kr2,000- kr100,000 + per månad (och jag är en av dem) Hur kommer jag igång? Det kan ge dig en god uppfattning om var du ska börja, vad dina förväntningar ska vara och några sätt du kan tjäna pengar på. Se till att du prenumerera på vårt nyhetsbrev som jag får ofta företag att nå ut till mig om tillgängliga avlägsna positioner de har och jag bara dela dessa med mina abonnenter. Bläddrar du mest via Pinterest?

Distribuera Stort

Jag visste inte ens att det var möjligt! Jag ska visa dig hur du kan jaga framgångsrikt under listan. Det var när hon startade sin kurs Proofread Anywhere.

Kortsiktig Hyresvärd

Som erfaren redaktör eller korrekturläsare kan du tjäna pengar online via redaktionella leverantörer. Kontrollera deras webbplats för att se om de är legitima. Det motsvarar en tillväxt på 700 000 fler frilansare än föregående år. Oavsett om du är en erfaren författare eller en nybörjare är det relativt enkelt att bryta in sig i denna karriär. Jag har delat en lista över onlinehandledare som erbjuder legitimt arbete hemma: Om du vill bli meddelad om undersökningsmöjligheter som detta kan du registrera dig för Survey Junkie. Baserat i Freemont, Kalifornien och grundades 1983, hävdar Concentrix 90 000 anställda över hela världen.

Till skillnad från liknande företag, med Initial Outfitters krävs ingen inventering, inga minimum, två dagars orderbehandling, du kan komma igång för under kr100, och vi erbjuder många sätt att sälja online och personligen. Här är några legitima webbplatser som erbjuder transkriptionsmöjligheter online. Om du är bra på 3D-animering kan det läggas ganska snabbt och ge dig en betydande månadsinkomst. Arbete-från-hem-positioner kan hittas under nyckelorden "fjärr" eller "virtuell" och positioner kan listas som "Företagsresebyrå" eller "Resekonsult". Vi letar för närvarande efter avlägsna, lokala samordnare på deltid för att hjälpa oss att rekrytera värdfamiljer och mentorutbytesstudenter medan de är här. De hyr vanligtvis i USA, och lönen börjar på kr10 per timme.

Teknisk Supportspecialist

VIPKID tillhandahåller lektionsplanerna och kommunicerar med föräldrarna, allt du behöver är en bärbar dator och en lust att hjälpa till att lära barn. Här är några webbplatser där legitima möjligheter till korrekturläsning online finns. ”Så, medan du kanske tjänar kr1. Till exempel var du kanske ansvarig för att både skapa innehåll för företagets blogg och svara på kundtjänstmeddelanden - och du balanserade prioriteringarna perfekt. Det är branschstandard att ladda var som helst från kr1 000 - kr2 000 per månad per klient, och du behöver inte tidigare webbplatser eller marknadsföringserfaringar för att komma igång. Idag delar jag ett ganska långt inlägg som har en väldigt stor lista över legitima jobb hemifrån som betalar någonstans mellan kr8 och kr25 per timme.

Kundtjänst - Work at Home - Streaming Service

Förbered dig också på att betala kvartalsvis beräknade skatter. Om du älskar att skriva, försök sedan skriva för Hubpages. Lönen är cirka kr12 till kr18 per timme. Handelsstil, investopedia är ett utmärkt val för nybörjare som letar efter första grundläggande kunskaper om handel med finansmarknaderna. MetroParent söker erfarna frilansförfattare för att skapa innehåll i föräldrafrågor, barn, tweens, familjeresor och liknande. De uppgifter som föredras är en kandidatexamen, undervisningscertifiering, magisterexamen och andra kvalifikationer som ESL-certifiering. 49 miljoner i intäkter 2019. Som en mystery shopper är ditt jobb att utvärdera en företags webbplatsens funktioner genom att besöka deras e-butik, genomföra tilldelade uppgifter och ge din kund feedback om din upplevelse. Lönen skiljer sig åt olika roller.

Lönen beror på filerna som ska översättas. Olika positioner har olika lön. Det beror på kvaliteten på deras arbete, den nisch som de skriver och deras erfarenhetsnivå. Det är verkligen viktigt att dyka upp i tid, nystädat, lämpligt klädd och redo att imponera. Oavsett om du söker efter ett flexibelt, deltidsjobb, heltidsarbete eller till och med en position hos ett Fortune 500-företag, är möjligheterna inte bara där ute - de är oändliga.

Klinisk Forskningskoordinator

Kom bara ihåg att du måste betala tålamod när det gäller kontanter på din blogg. Med färre timmar tillbringade på kontoret och lite eller ingen pendling, är yrkesverksamma från alla samhällsskikt intresserade av fördelarna. Mars (vårresa), maj-september (sommarsemester) och tacksägelse och jul. Medan skrivaravgifterna varierar beroende på jobbet och frilansaren, tjänar många författare minst kr150 per artikel och vissa tjänar upp till kr1 500 per färdigt stycke. Så länge du får dina tilldelade uppgifter slutförda vid ett visst datum, kan du utföra arbetet när du vill. Eftersom många inte gillar besväret med att sälja saker själva kan du tjäna en bra inkomst genom att vara en återförsäljare.

Fel kan inkludera enkla saker som att handla mat, handla tvätt, hämta lite kemtvätt och liknande. Se vår policy för avslöjande för mer information. Du tjänar kr10 för varje test du tar; ett typiskt test varar cirka 20 minuter. Även om de inte är ackrediterade kan du se deras betyg och om de har fått negativa klagomål. Men om du vet hur du navigerar på en webbplats och använder en smartphone kan du börja tjäna lite pengar på sidan som testar webbplatser och slutföra undersökningar. Om du älskar att vara runt barn eller redan bor hemma med dina barn, kanske du vill överväga att starta en daghem i hemmet. Det finns massor av företag där ute som vill anställa människor för att sy hemifrån och du kan till och med förvandla dina syfärdigheter till ditt eget heltidsföretag, oberoende av arbetsgivare.

Frilansskrivning/redigering/korrekturläsning

Du kan antingen starta ditt eget företag eller jobba för en byrå, Sarah B. Titta på , de kommer att spendera otaliga timmar på att berätta om den här saken och varför det tog nästa tid att göra dig till miljonär. Du kan leta efter frilansskrivjobb på Problogger och BloggingPro - de två bästa jobbrädorna för författare. K12 tillhandahåller online-utbildningsprogram för dagis till 12: e klass. Öppettiderna är flexibla, och heltids- och deltidsroller finns tillgängliga.

En deltidsposition skulle vara perfekt för en högskolestudent, stanna hemma mamma eller till och med en ung tonåring. Det är helt enkelt enklare och effektivare användning av allas tid. Sökande måste tillhandahålla egen utrustning och det finns begränsningar för vad som accepteras när det gäller teknik och anslutning. Crossover har till exempel ett kontinuerligt behov av QA-testare från hela världen. Om du har något du brinner för eller är expert på ett visst område kan du överväga att starta en blogg.

Gillar du vad du ser? Varför inte prova att vara på andra sidan skärmen och erbjuda dina egna videor om produktgenomgång? Du måste kunna utföra ett brett utbud av allmänna transkriptionstyper. Hur mycket betalar frilansskrivjobb? Expertarbete är vanligtvis icke-telefon. Om du bestämmer dig för att bli entreprenör kanske du vill öppna en LLC. Belay anställer deltidsarbetare och heltidsanställda fjärrbaserade arbetare för att hjälpa sina klienter med administration och projektledning. Inte bara är denna stabila inkomst, den är också en källa till passiv inkomst.

Dussintals webbplatser listar jobböppningar för representanter för callcenter, inklusive Upwork.

De Bästa Och Värsta Tunnelbanorna För Sparare 2019, Rankade

Det här kan vara en sidoförtjänare för dig. Du har hundratals kanske tusentals legitima jobb hemifrån. Enligt U. Pierce-Eislen anlitar till exempel fjärrarbetare för att ringa och få information om lägenheter som finns att hyra.

Unum är ett Fortune 500-företag med möjlighet till tillväxt och karriärutveckling. DionData Solutions - Hemmakontrakterade leverantörer är sällsynta. Durst säger att de högst betalda virtuella assistenterna arbetar heltid och erbjuder verkställande support eller tjänster med högre lön såsom webbdesign, medan de lägst betalda spelningarna är för onlinetjänster som betalar efter den timme då arbetet är tillgängligt. Det finns gott om arbete att upptäcka online, oavsett om du talar flytande franska, ryska, arabiska, kinesiska eller något annat språk.

Spela Närvaro

PayScale visar en genomsnittslön för en djurpassare till kr30 000. Du kan få betalt en gång i veckan via Paypal. Medan många som undervisar engelska som andra/främmande språk faktiskt reser utomlands, kan du enkelt bygga en stor bas av studenter praktiskt taget från ditt hemmakontor. Universitetet anställer för onlineinstruktörer och fakulteter för att arbeta från sitt hemmakontor. Att skapa en webbplats som belyser din portfölj är ett annat bra sätt att locka människor till.

Maven - Öppet över hela världen.

Tillbringar du dina dagar på Facebook och Instagram? Bör vara icke-telefon, betalar cirka kr15 per timme. Den innehåller exklusiva leder från hemmet till jobbet som jag inte delar någon annanstans. Om du har färdigheterna - och vågar jag säga CPA-licens? Även om hälso-och sjukvård vanligtvis innebär praktiskt arbete på en vårdinrättning, ger det också ett överraskande antal positioner som kan hanteras på distans.

Appens mål är att hjälpa stora företag att skapa bättre upplevelser för sina kunder genom förbättring av e-handelswebbplatser, sociala medieplattformar och mer. 50 - kr14 per timme. Till exempel kan du erbjuda ett visst antal inlägg på Pinterest och Facebook för X00 per månad. Boken är över 70 sidor lång och uppdaterad för 2019. Det finns några bedrägeribolag från hemmet som påstår sig ha legitima transkription jobb - men när du ansöker, avvisas du och uppmuntras att registrera dig för en transkription certifieringskurs, till en kostnad av ett par hundra dollar.

Grafisk Designer

Du behöver minst 2 års erfarenhet av teknisk felsökning - det kan vara antingen via telefon eller ansikte mot ansikte. Det tar bara en handfull kunder att börja bygga en heltidsinkomst. Du bör notera alla aktuella eller överförbara färdigheter som är relevanta för kundservice och justera din CV för att markera dessa färdigheter. ”Klicka sedan på den stora blå stapeln. I allmänhet har företagen liknande krav, till exempel: Totspot meddelar sedan säljaren när deras objekt köps. Wildbit - https:

En Varning

Du kommer också att behöva utbildas till examennivå. Det traditionella 9-5-jobbet på ett kontor blir allt mer föråldrat, snabba företagsrapporter. Om att arbeta hemma är din dröm, bör du definitivt överväga att starta ditt eget företag. Det är så mycket bättre att gå igenom denna underbara men utmanande moderresa tillsammans. I så fall kan du prova att hyra ut dem till personer som kan använda dem. Du behöver inte spendera hela dagen på att surfa på internet för extra arbete hemifrån. Vänligen läs mitt avslöjande för mer information.

Exempel på jobbtitlar på Airbnb: Vissa webbplatser är inriktade på att handleda barn (som VIPKID. )Kraven varierar per leverantör, till exempel en höghastighetsinternetanslutning, dator, e-post och ibland en högskoleexamen. Det är dock mycket flexibelt. Premium partners, han gör fortfarande stora transporter - inklusive en $ 5 miljoner affär med Bitcoin-investeringsfonden CoinSeed - men han drar tillbaka från onlineförsäljningen. Tro det eller ej, resebyråerna försvann inte ungefär samtidigt som människor behandlade Beanie Babies som en investering. Har du någonsin velat ett sidjobb för att tjäna lite mer pengar hemifrån, eller gå heltidsarbete på distans? Du får välja din ränta.

Heltid, kr14 per timme. Den här guiden innehåller information som lönesatser, redaktörens namn, vem du ska skicka in dina frågor till, plus mer. När du arbetar med några klienter ber du dem ge dig feedback som du kan lägga till på din webbplats och börja marknadsföra genom att lägga till webbplatsens länk i dina sociala medieprofiler, inklusive LinkedIn. CLASS100 tillhandahåller anpassade undervisningstjänster som används av mer än 100 skolor i Kina. Har du också en fast telefon och pålitligt internet?

Bevilja Författare

Erfarenhet är att föredra men inte alltid nödvändigt. Vill du till exempel hjälpa bloggare, bussar, ägare till småföretag (som kiropraktorer, restaurangfirare, rörmokare), fitnesspersonal, cateringfirma etc. Gengo - Läs Gengo Review - Öppet över hela världen. Talblock - Fjärrkontrollens positioner. Att bygga din affärsbok säkerställer att du alltid har arbete. Lönen är cirka kr7 till kr15 i timmen. Och detta gäller för allt från tillträdesnivå till ledande befattningar.

De flesta klientföretag kräver att sökande genomgår en omfattande bakgrund och kreditkontroll som vanligtvis kostar kr65. Generellt måste du tjäna ett minimum innan du får betalt, och YouTube betalar varje månad - om du inte tjänar tillräckligt på en månad rullar saldot över. Du kan komma åt Amazon-jobb hemifrån på deras sida med virtuella platser. Även om du använder min hack för att hitta jobb hemma i Google får du inte anställning. Först kanske du vill bestämma dig för en nisch av artiklar som du kommer att fokusera på i din butik.

Lionbridge

Rover är den bästa plattformen för att marknadsföra ditt husdjurssamtal och hundpromenader. Ett examensbevis eller ett intyg är ett plus, men inte ett måste. De anställer från många stater i USA.

Min vän Abbey kunde sluta sitt jobb för att vara en hemlig virtuell assistent. Tågbilreparatörer, slutligen toppjobbet innan vi kommer till de tre hemligheterna för att få något jobb är en strålterapeut som genererar 85 000 dollar i genomsnitt och kräver just den tvååriga examen. De flesta jobb kräver att du chattar med kunder online eller via telefon, men deras största drag är att du tjänar en timlön och får en (relativt) stadig lönecheck. På dessa jobbtavlor kan du hitta både frilans och anställningsmöjligheter. Mer än någonsin behövs författare för att formulera nyhetsartiklar, skapa innehåll och komma med de kreativa idéerna som fyller sidorna på nästan varje webbplats på Internet. I de flesta roller kommer du också att arbeta hemifrån. Att arbeta hemifrån är en av de mest eftertraktade förmånerna som finns - och det är inte konstigt. Eller känner du bara att det är dags för en karriärförändring? Enligt lön.

USA, Kanada, Storbritannien. Ännu bättre kan vissa företag faktiskt ge dig fördelar. Så här kommer det här inlägget att hjälpa! Vem som helst kan bli en ESL-lärare med dessa ESL-företag och tjäna per timme. Tycker du om att prata med dina vänner om? Använd kampanjkod AFFILPROMO vid utcheckningen. När medlemmarna har godkänts för ett samhälle kan medlemmarna sälja och köpa allt från barnkläder till bilar till en bråkdel av detaljhandelspriset. Återigen behöver du inga specialiserade examina för att starta ett virtuellt assistentföretag.

Få Det Senaste

Flera gånger per år publicerar hotellkedjan jobböppningar för försäljningsföretag för fjärrreservation. Tänk långt och hårt innan du beskjuter ut några pengar: Pitches för att vara din egen chef.

Varje jobblista har visats för att se till att den är legitim. En sådan kurs, FB Side Hustle Course, visar dig hur du börjar hantera Facebook-annonser för lokala företag steg för steg. Kliniska forskningskoordinatorer hjälper till att hantera operationer för kliniska prövningar. Varför handla forex?, uppslaget kan vara lågt, men de är inte fixade. Du kommer att vara ansvarig för att sparka ut dem som bryter reglerna och hålla energin positiv. De allra flesta av dessa jobb kräver inga specialgrader eller utbildning. Priser anges i tid för att slutföra en uppgift, och betalningen är en gång i månaden. (Detta jobb anställer i andra länder, kolla på webbplatsen för att se om ditt land är listat!)

De anställer handledare med BA-examen eller studenter som för närvarande studerar vid universitetet. Företag i alla storlekar behöver skrivet innehåll, till exempel blogginlägg, webbplatskopia eller e-böcker. Även om dessa siffror förmodligen är svåra att nå för en början som lärare, kan du sträva efter att tjäna mellan kr100 och kr1000 från din första relevanta lektion.

Conduent

Du diskuterar dina gillar och ogillar, föreslår förbättringar och diskuterar eventuella svårigheter du har med webbplatsen eller appen. Din checklista över mindre traditionella kontorsmaterial bör innehålla: Det är olyckligt att när de flesta väljer att arbeta hemma, de börjar sin sökning genom att försöka hitta ett alternativ de kan registrera sig för att börja idag. Dict8 är en ledande leverantör av UK-baserade tjänster för medicinsk transkription och digital diktering. Slutligen ska du aldrig betala någon pengar för att starta ett jobb. 75 per ljudminutt, vilket beror på jobbet, väntetid och arbetets kvalitet.

Hur mycket betalar de? Detta är ett annat område där stora, ofta teknikfokuserade, företag konsekvent letar efter att anställa fjärrarbetare. Det mesta av arbetet inom detta område går till frilansare. Använd sedan dina tesauruskunskaper för att prova många variationer. Telekommunikation kan vara en stor tillgång för den moderna arbetskraften. Här är en guide för hur du bygger en webbplats som kan hjälpa dig att komma igång.

Att ha kontroll över ditt arbetsområde är stort, men att upprätthålla ett hälsosamt och effektivt hemmakontor kräver tanke, planering och året runt uppmärksamhet. Letar du efter en författare med 5-7 års erfarenhet med ett starkt intresse för hälsa, wellness, vetenskap, diet, motion, läkemedelsindustri, folkhälsa, etc. Här är några andra platser som du kanske kan hitta jobb för webbdesign. Jag börjar bli mer aktiv igen och jag skulle gärna ta kontakt med mammor som ”get it”. Kompensation är en schablonbelopp per dokument eller post och varierar per projekt. Massor av små företag trivs med avlägsna team. Såvitt jag vet är alla de jobb jag har listat legitima.

 • Det mesta av den utrustning du behöver tillhandahålls, men du kommer att behöva en landlinje och ett lugnt arbetsutrymme.
 • Är du inte säker på vilken typ av jobb du letar efter?
 • Dina alternativ skulle vara att arbeta för en rekryteringsbyrå som låter dig arbeta hemma (vilket inte är ovanligt) eller att frilansa och starta ditt eget företag.
 • Amazon mTurk - Läs Amazon mTurk Review - Öppet över hela världen, men du kan inte få betalt kontant om du inte är i USA - du måste välja pengar på ditt Amazon-konto.
 • Dess klasser är internetbaserade och interaktiva, och dess erbjudanden är inriktade på hemundervisade barn, militära familjer, idrottare och resande artister.

Livscoach

Som entreprenör stöder du deras kunder. Detta företag är specialiserat på medicinsk och juridisk översättning. Du kan också prova UpWork (formellt Elance och ODesk). Durst säger att din inkomst "beror på hur många timmar du ansöker om det och vilken typ av klasser du undervisar. "Du måste betala kr5 för att behålla ditt CV i fil. Enligt min erfarenhet anländer checkar i posten ungefär två veckor efter att du har begärt begäran.

Det är också ett mycket flexibelt jobb eftersom du kan schemalägga inlägg när som helst och var som helst. Men det är upp till dig att hitta dem och undvika, och det är inte alltid lätt att berätta den verkliga affären från en bedrägeri. Men om dina kunder skulle vilja att du ska vara anställd behöver du inte registrera dig hos staten. Ursprungligen publicerad 9 juni 2019. Listan över företag som letar efter artikelförfattare på nätet är ganska enorm, vilket kan ses nedan. E-postmarknadsföringseksperten använder statistiska analyser och signaler på sociala medier för att öka försäljningen. Du arbetar självständigt som frilansare med ett flexibelt schema.

Alorica Hemma

Klicka här för att prenumerera. Det fungerar nu regelbundet med några av de allra största arbetsgivarna i landet och ger bemanningsbehov på alla nivåer. Kolla in de bästa icke-telefonjobb för frilansare, arbeta hemma mammor, stanna hemma pappor, tonåringar och mer. Det finns många unika spelningar som du kanske tycker är intressanta.

Så kyss dem snabbt. Det är viktigt att veta hur man går igenom det här arbetet från hemmafusk så att du inte slösar dina pengar eller tid. Online-lärande är en blomstrande marknad som beräknas nå 240 miljarder dollar 2023, så det finns mycket pengar att tjäna för alla som har färdigheter att dela.

Testa Webbplatser

Jobbet kan kräva att du besöker potentiella mötesplatser. AirTreks är ett resebyrå som erbjuder internationella och flera stoppbiljetter för resor. De flesta jobb innebär att ringa och ta emot kundsamtal från ditt hem. Är resor i dina planer? Lönestrukturen kan vara per timme, per projekt eller per typ av ord. Att hona ditt hantverk och utnyttja din upplevelse för högre betalningar är sättet att gå med i 6-siffriga frilansare.

Next Up on Money Crashers

Erfarenhet av att driva en blogg och driva WordPress kommer att vara en definitiv fördel om du vill bli en virtuell assistent. FlexJobs är en välkänd platslista för alla som vill ha ett flexibelt jobb, inklusive arbete hemifrån, avlägsna positioner. Beroende på vilken typ av datainmatning du gör kan det behövas mer specifika färdigheter. Detta transkriptionföretag online arbetar med över 65 000 juridiska, myndigheter, brottsbekämpande och privata sektorkunder. Det finns många personliga fördelar med telekommunikation, som att spara på pendlingskostnaderna för att arbeta i svettbyxor. Du måste ha flytande engelska såväl som ett eller flera av dessa språk: Att hitta legitima jobb hemifrån är tufft eftersom det - helt uppriktigt - det finns mycket skräp där ute. Med en redovisningsexamen, licens och välstrukturerad CV som beskriver deras erfarenhet, kan revisorer som söker efter avlägsna positioner surfa på arbetssökningswebbplatser som Flexjobs, We Work Remote och Glassdoor samt karriärfokuserade webbplatser för sociala medier som LinkedIn.